.

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τεράστιος ενεργειακός πλούτος νότια της Κρήτης

Τι έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.
Τεραστίων διαστάσεων ενεργειακά κοιτάσματα έχουν βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, πολύ κοντά στο σημείο όπου η ακήρυκτη....
Ελληνική ΑΟΖ συνορεύει με την Αιγυπτιακή.

Πρόκειται για κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης, τα οποία η Ελληνική πλευρά μπορεί να εκμεταλλευτεί σχετικά εύκολα!

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα Real News, σημειώνοντας πως στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε η αμερικανική γεωφυσική εταιρεία Spectrum, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική ΙΟΝ.

Οι ενδελεχείς έρευνες για τα συγκεκριμένα θαλάσσια οικόπεδα τελείωσαν πριν από περίπου τρεις μήνες, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία έμειναν για πολύ καιρό μακριά από το φως της δημοσιότητας.

Η εφημερίδα μάλιστα, επικαλούμενη τις έρευνες, καταλήγει στο ότι τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης είναι πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που εντοπίστηκαν πριν από μερικούς μήνες στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ). Παρόλα αυτά δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ποσότητα, καθώς οι έρευνες ήταν προκαταρκτικές.

Το μεγάλο πρόβλημα -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η ελληνική ΑΟΖ, η οποία ουσιαστικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Εντούτοις οι ειδικοί επισημαίνουν πως μία τριμερής καταρχήν συμφωνία Ελλάδας - Λιβύης - Ιταλίας για την οριοθέτηση των προς εκμετάλλευση οικοπέδων, είναι απολύτως αναγκαία.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε