.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«Τελειώνουν» ιστορικά την Κύπρο

ΒΙΝΤΕΟ με επίσημες δηλώσεις
Την προοπτική δημιουργίας μικτών σχολείων με Έλληνες και Τούρκους μαθητές και εκπαιδευτικούς προωθεί η Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής της....
Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τα θέματα Παιδείας, Μιχαλίνος Ζεμπύλας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Ζεμπύλας, υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας μικτών σχολείων, ενώ αναφέρθηκε σε περιπτώσεις μικτών σχολείων, τόσο στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά και στο Ισραήλ.

Στο Ισραήλ, μεικτά σχολεία εμφανίστηκαν τη δεκαετία 1990-2000, με 7 σχολεία να λειτουργούν με Παλαιστίνιους και Εβραίους μαθητές. Ωστόσο τι διδάσκονταν εκεί οι Παλαιστίνοι; Ότι βρίσκονται υπό κατοχή ή ότι πρέπει να τα ξεχάσουν όλα και να ζουν «ειρηνικά» με τους κατακτητές τους;

Ως στόχος των σχολείων στην Κύπρο παρουσιάζεται αυτός «του σεβασμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού, μέσα από συγκεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους που ήδη χρησιμοποιούνται», σύμφωνα με τον επικεφαλής για τα θέματα Παιδείας.

Το ίδιο μας λένε και εδώ στην Ελλάδα, προκειμένου τα σχολεία να δεχθούν μαζικά μουσουλμανόπουλα στα σχολεία.

Τι θα διδάσκονται στα μεικτά σχολεία της Κύπρου; Τι καλά που πέρασαν οι Έλληνες το 1974 μετά την τουρκική εισβολή;

Θα διδάσκονται όλα μαζί τα παιδιά για τους τόσους αγνοούμενους που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους;

Τι θα περιέχει το μάθημα της ιστορίας; Των Θρησκευτικών;

Επιχειρείται αφελληνισμός της Παιδείας και της Ιστορίας και στην Κύπρο μέσω της τουρκικής εισβολής και της έλευσης εποίκων στο νησί, η οποία και νομιμοποιείται!


Sigmalive

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε