.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι ΗΠΑ "αδειάζουν" τον Ερντογάν και στρέφονται στην Ελλάδα

- "Ανησυχούμε για όσα κάνει" -
Σοβαρή εξέλιξη από την οποία η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί πολλά. Ρωσία και ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να γυρίσουν την πλάτη στην Τουρκία....
αποδομώντας τον απρόβλεπτο Ερντογάν και όντας έτοιμοι να στηρίξουν την Ελλάδα.

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση για τα ελληνοτουρκικά και την γενικότερη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στην κυβέρνηση Τραμπ, έγινε σήμερα από τον Τσαρλς Γουόλντ, πρώην διοικητή των Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (EUCOM) και φίλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος παραχώρησε συνέντευξη στο "Έθνος", εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη δυσπιστία του για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όντας υπέρ μίας γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδας.

"Νομίζω ότι η Νοτιοανατολική Μεσόγειος θα έπρεπε να αποτελεί μία από τις προτεραιότητες για τις ΗΠΑ. Την βλέπω ως περιοχή να αποκτάει μεγαλύτερη σημασία.

Θα πρότεινα και την ενδυνάμωση των δεσμών μας με την Ελλάδα. Η Κρήτη είναι ένα σημαντικό μέρος. Είναι ανάγκη, ως ΗΠΑ, να συνεχίσουμε να δίνουμε προσοχή στην ισχυρή σχέση που έχουμε με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα από τη μεριά της πρέπει να συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης της οικονομίας της, αλλά και προς τη διεκδίκηση ενός πιο ισχυρού ηγετικού ρόλου στη Μεσόγειο.

Ανησυχώ για όσα κάνει ο Ερντογάν. Ανησυχώ για την πολιτική κατεύθυνση που έχει πάρει η Τουρκία".

Δεν δίστασε να παραδεχθεί πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κινδυνεύουν να γίνουν "όμηροι" της Τουρκίας και συνεπώς των ορέξεων του Ερντογάν, ακριβώς λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Τραμπ απομάκρυνε από τον Λευκό Οίκο τον φιλότουρκο Μάικ Φλίν.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε