.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οι Αμαζόνες υπήρχαν & αποκαλύπτονται...

Κάπνιζαν, πολεμούσαν κι έκαναν τατουάζ


Κάπνιζαν... χόρτο, έκαναν τατουάζ, κυνηγούσαν, πολεμούσαν σαν άντρες και δεν ήταν καθόλου… μυθικές. Ο λόγος για τις Αμαζόνες, οι οποίες σύμφωνα με νέο βιβλίο δεν ήταν απόφθεγμα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων αλλά υπαρκτά πρόσωπα....

Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας, η Αμερικανίδα ιστορικός Αντριάν Μέιορ αναφέρει ότι «η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αποδείξει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι γυναίκες που ταιριάζουν τις περιγραφές των ιστορικών υπήρχαν. Πολεμούσαν, ίππευαν και χρησιμοποιούσαν βέλη και τόξα, όπως ακριβώς και οι άντρες».

Στο νέο της βιβλίο, που ονομάζεται «Οι Αμαζόνες», η ιστορικός εξηγεί ότι στην Ευρώπη έχουν βρεθεί οστά πολεμιστών που αρχικά πίστευαν ότι ανήκουν σε άντρες.

Σύγχρονα DNA τεστ έδειξαν, όμως, ότι αρκετοί από αυτούς τους σκελετούς άνηκαν σε γυναίκες και μάλιστα φέρουν τα ίδια τραύματα που εντοπίζονται σε αντρικά οστά.

Η ιστορικός εξηγεί ότι οι Αμαζόνες είχαν ταφεί με τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως όπλα, σύνεργα για κάπνισμα και τατουάζ ενώ κοντά τους βρίσκονταν και τα οστά αλόγων.

Για πολλά χρόνια, αρκετά μέλη της επιστημονικής κοινότητας πίστευαν ότι οι Αμαζόνες ήταν αδίστακτες, πολεμοχαρείς και σκότωναν τα παιδιά τους -όταν φυσικά ήταν αγόρια.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία» αναφέρει η ειδικός, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι «μύθος» είναι και το γεγονός ότι οι Αμαζόνες ήταν ομοφυλόφυλες.

«Αυτός ο μύθος ξεκίνησε κάποια στιγμή τον 20ο αιώνα» ανέφερε η ιστορικός σε συνέντευξή της στο National Geographic και εξηγεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, στο βιβλίο της υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι Έλληνες σίγουρα είχαν γοητευτεί από τις Αμαζόνες, που ήταν τόσο διαφορετικές από της συζύγους και τις κόρες τους. «Αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς απεικονίσεις τους σε βάζα και αμφορείς. Οι εικόνες της δείχνουν πάντα ως όμορφες, ενεργητικές και γενναίες».

Τέλος, η ιστορικός υποστηρίζει ότι οι Αμαζόνες ανήκαν στη νομαδική φυλή των Σκύθων.

[Πηγή]